Föreningen

Vasa Hubertus är en ridförening grundad 1966 och den en av få föreningar i Finland som själva driver ett stall. Föreningen ordnar aktiv tävlingar på olika nivåer och det är för oss viktigt att kunna delta i och utveckla tävlingsverksamheten i regionen.

Vasa Hubertus är en helt tvåspråkig förening och stallet fungerar som ett språkbad, där vi lär oss bli bättre på båda språken och glatt blandar mellan svenska och finska. Tvåspråkigheten är en rikedom, och det gör även föreningen och stallet öppen för alla, oberoende av språkkunskaper.

Föreningsverksamheten utvecklar sociala färdigheter och lär att ta ansvar. Alla kan komma på idéer för hurudan verksamhet vi behöver, och sedan förverkliga dem. Föreningen stöder egna initiativ och vi hoppas att alla medlemmar ska kunna känna sig delaktiga i verksamheten.

Vasa Hubertus har flera ryttare som representerar föreningen i tävlingar runt om i Finland, och vi stöder medlemmarnas aktiva träning och tävlingsdeltagande. Alla får ändå träna och rida på sitt eget sätt på sin egen nivå, och njuta av allt som ridningen ger en. För oss är också hästens välmående mycket viktigt.

Vasa Hubertus stall är beläget nära Vasa centrum och har en fin anläggning som möjliggör träning och tävling, eller bara lugna promenader med en häst i skogen. Vi har två stora ridplaner och en fullstor manege, och vi satsar speciellt på säkerhet och samhörighet.

Välkommen med i Vasa Hubertus!