Toimintasuunnitelmat ja -kertomukset

Vaasan Hubertus – Vasa Hubertus ry.

Toimintasuunnitelma vuodelle 2019

1. Tarkoitus ja hallinto

Vaasan Hubertus ry – Vasa Hubertus rf on ratsastusseura, jonka tarkoituksena on kehittää ja edistää ratsastusurheilua ja –harrastusta sekä hevosmiestaitoa Vaasan seudulla.

Yhdistyksen toiminnasta vastaa johtokunta, jonka muodostavat puheenjohtaja, kuusi varsinaista ja kolmen varajäsentä. Johtokunnan jäsenistä nimetään vastuuhenkilöitä eri osa-alueille. Johtokunta voi myös nimetä toimikuntia johtokunnan ulkopuolelta erityisiä aihepiirejä varten. Johtokunta kokoontuu tarpeen vaatiessa. Yhdistyksen kokoukset pidetään sääntöjen määräämällä tavalla kahdesti vuodessa, kevätkokous huhtikuussa ja syyskokous marraskuussa.

2. Talli- ja ratsastuskoulutoiminta

Ratsastuskoulutoiminta jatkuu RoutaRatsu Oy:n  toimesta ja koko tallitoiminnan pyörittämisestä vastaa  yhdistys.

3. Maneesi

Maneesi valmistui alkuvuonna 2014. Maneesin käyttö  on rajattu vain jäsenistölle.

Maneesin pohja tasattiin tiekarhulla ja uusittiin kesällä 2018. Lisättiin kumirouhetta ja hiekan laatua muutettiin karkeampaan luonnonsoraan. Seurataan pohjan toimivuutta ja mietitään erilaisia vaihtoehtoja tulevaisuudessa, jos ongelmia ilmenee.

Maneesien ja kenttien pohjia hoidetaan huolellisesti ja ne pyritään pitämään hyvässä kunnossa.

4. Valmennus- ja kilpailutoiminta

Valmennustilaisuuksia järjestetään sekä este- että kouluratsastuksessa. järjestetään hevosmiestaitoa ja ratsastusurheilua edistäviä kursseja ja koulutustilaisuuksia. Kilpailukaudella 2019  järjestetään kaikentasoisia kilpailuja voimavarojen mukaan.

Lisäksi järjestetään kilpailuharjoituksia , joihin kaikentasoisilla ratsastajilla on osallistumismahdollisuus.

5. Junioritoiminta

Junioritoimintaa tuetaan ja junioreita kannustetaan aktiivisuuteen. Yhdistyksen tavoitteiden mukaisesti on hevosmiestaitojen opettaminen ja kilpaurheilumahdollisuuksien järjestäminen tärkeää.

Junioriratsastajia kannustetaan kehittämään ratsastus- ja hevostaitojaan.  Ratsastuskoulun oppilaille pyritään järjestämään yhteistyössä RoutaRatsu Oy:n kanssa mahdollisuuksia osallistua kilpailutoimintaan myös toimihenkilöinä.

Seuran junioreita koulutetaan kilpailujen toimitsijatehtäviin.

Tallimme tukee junioreita rohkeaan kaksikielisyyteen ja toimimme kielikylpytallina.

Syrjäytymisen ehkäisy on toimintamme tärkeimpiä kulmakiviä ja tarjoamme matalan kynnyksen harrastustoimintaa. Vuonna 2019 tiivistämme entisestään yhteistyötä eri lastensuojelun tahojen kanssa.

Lapsia varten järjestetään heppakerhotoimintaa. Myös erityisryhmät huomioidaan.

Vaasan Hubertuksella ei kiusata ja mahdollisiin ongelmatilanteisiin puututaan välittömästi. Tallillamme ja seurassa noudatetaan Reilun Pelin-periaatteita.

6. Tapahtumat

Nouse Ratsaille-päivä ja muita teemaltaan vaihtelevia tempauksia pyritään järjestämään yhteistyössä ratsastuskouluyrittäjän kanssa harrastajien aktivoimiseksi ja yhdistyksen näkyvyyden lisäämiseksi.

Järjestetään mm. Halloween Show, kirpputoripäivä ja Eläinten viikon-tapahtuma.

7. Varainhankinta ja jäsenet

Yhdistys pyrkii lisäämään varainhankintaa myymällä mainospaikkoja maneesista  entistä aktiivisemmin. Myös muita varainhankintakeinoja kehitetään. Varainhankinta on vuonna 2019 yksi toiminnan painopistealueista.

Yritetään aktivoida kaikkia jäseniä sponsorien hankintaan.

Haetaan avutuksia mahdollisimman monelta taholta.

Pidetään ideointipäivä, jossa mietitään uusia keinoja varainhankintaan.

8. Kunnostustyöt ja peruskorjaus

Tallialueen kunnostustöissä johtokunta toimii yksityishevosten omistajien enemmistön mielipiteen mukaisesti ja yrittäjän mielipidettä kuunnellen.

Korjaustöitä tehdään mahdollisuuksien mukaan pääasiassa talkootyönä.

9. Muuta 

Jäseniä kannustetaan osallistumaan aktiivisesti yhdistyksen toimintaan sen edistämiseksi.

Sitoudumme tukemaan rehtiä ja tasa-arvoista ilmapiiriä, jossa ei kiusata.

Toimimme esimerkkinä eettisen hevosurheilun edustajina.

Vaasan Hubertus – Vasa Hubertus ry. 

Toimintakertomus 2017

 

1. TARKOITUS JA HALLINTO

Vaasan Hubertus ry – Vasa Hubertus rf on ratsastusseura, jonka tarkoituksena kehittää ja edistää ratsastusurheilua ja –harrastusta sekä hevosmiestaitoa Vaasan seudulla. Yhdistyksen toiminnasta vastaa johtokunta, jonka muodostavat puheenjohtaja, kuusi varsinaista ja kolme varajäsentä. Johtokunnan jäsenistä nimetään vastuuhenkilöitä eri osa-alueille. Johtokunta voi myös nimetä toimikuntia johtokunnan ulkopuolelta erityisiä aihepiirejä varten. Johtokunta kokoontuu tarpeen vaatiessa. Yhdistyksen kokoukset pidetään sääntöjen määräämällä tavalla kahdesti vuodessa, kevätkokous huhtikuussa ja syyskokous marraskuussa.

Vuonna 2017 johtokuntaan kuuluivat puheenjohtaja Milla Routamaa, Tiina Brandt, Anna Rajala, Ulla Luoto, Petra Kalamo, Tiina Harkkila, Sanna Koskiluhta, Kirsi Vahtero-Salminen,Kaija Huhmarsalo ja Kristiina Aalto

Jäseniä oli noin 250 henkilöä. Jäsenmäärä on kasvanut tasaisesti.

2. TALLI- JA RATSASTUSKOULUTOIMINTA

Vaasan Hubertus vastaa tallin toiminnasta. Tallin täyttöaste oli huono kevään ja kesän ajan, mutta syksystä tilanne normalisoitui ja loppuvuoden talli oli lähes täynnä.

Ratsastuskoulutoiminnasta vastasi Routaratsu oy.

Sosiaalipedagogisesta hevostoiminnasta vastasi Milla Routamaa.

Lisäksi Vaasan Hubertus ry teki yhteistyötä TE-toimiston kanssa tarjoten sekä kuntouttavan työtoiminnan että työelämävalmennuksen paikkoja tallilla.

Vaasan Hubertus toimii yhteistyökumppanina Rikosseuraamusviraston kanssa ja tallilla oli vuonna 2017 kaksi henkilöä suorittamassa yhdyskuntapalvelua.

3. VALMENNUS- JA KILPAILUTOIMINTA

Vaasan Hubertus on ollut aktiivinen valmennuksen mahdollistaja, edistääkseen seuran jäsenten taitoja. Myös kilpailutoimintaa järjestetään mahdollisimman paljon, jos aktiivijäseniä kisatalkoisiin löytyy.

Paikallisia vaasalaisia valmentajia ovat mm. Sophia Backlund, Minttu Liuko, Leea Kaakinen ja Helena Liukkonen. Valmentamassa Vaasan ulkopuolelta on käynyt kansallisesti menestyneitä ratsastajia kuten Nipsu Porthan-Brodell , Riitta Westerlund sekä Ruotsista Ted Nätterqvist.

Esteratsastuksessa valmentajana on toiminut mm. Jari Sneck ja Helena Liukkonen.

Ted Nätterqvist piti esteratsastusklinikan.

Perustettiin kisatiimi, joka järjesti ahkerasti kilpailuja.

Kilpailukaudella järjestettiin alue-estekisat 20.8.

II  tason kouluratsastuskilpailut järjestettiin 18.6.

Harjoituskoulukilpailuita järjestettiin ahkerasti 25.2.,  13.4.,  19.11.

Pay and jump-rataharjoituksia järjestettiin 5.3.,  26.3. ,  12.7.,  26.7., 13.9., 29.10.  10.12.,

Vaasan Hubertuksen ratsastajat menestyivät hyvin kisakaudella 2017. Menestyksekkäästi edustivat mm Sanna Koskiluhta, Anni Sahlström,  Amanda Hjorth,Lina Lahtinen ,Isabella ja Olivia Sjöblom, Agneeta Knip,.

Sanna Koskiluhta oli para-Sm kilpailun 5.

Agneeta Knip voitti senioreiden aluemestaruudet

Isabella sjöblom voitti pikkucupin ja ponicupin

Emma Karlsson sai hopeaa ponien hallikoulumestaruuksissa

Tuettiin valmentautumista tarjoamalla maneesi ja kenttä ilmaiseksi jäsenten käyttöön valmennusten yhteydessä.

4. JUNIORITOIMINTA

Vaasan Hubertus ry:llä on paljon juniorijäseniä, ja seuran tavoitteena on kehittää ja aktivoida junioritoimintaansa sekä kasvatuksellisuuteen tähtäävä toimintaa. Junioritoimintaan halutaan panostaa, sillä tallilla käy päivittäin useita lapsia ja nuoria. Haluamme, että hevosharrastus mielletään mukavana ja monipuolisena harrastusmahdollisuutena, johon jokaisella lapsella ja nuorella on mahdollisuus. Vaasan Hubertus ry haluaa tarjota seuransa junioreille ajanvietettä ratsastuksen lisäksi. Nuorisotoimintamme tavoitteena on olla monipuolista, kasvattavaa, erilaisia taitoja kehittävää sekä sosiaalisten suhteiden ja yhteisöllisyyden kehittämistä. Tavoitteenamme on myös edistää nuorten ja lasten henkistä ja fyysistä hyvinvointia.  Seuramme noudattaa Relu Peli-pariaatteita, minkäänlaista kiusaamista ei hyväksytä.

Vaasan Hubertus tukee lasten ja nuorten kasvamista luontevaan kaksikielisyyteen.

Vuonna 2017 juniorit järjestivät Halloween Horse Show’n ja JouluShown. Juniorit saivat tapahtumien tuotot omaan toimintaansa.

Vaasan Hubertus ry toimii yhteistyössä ratsastuskoulutoimintaa järjestävän yrittäjän kanssa ja yrittäjä on sitoutunut panostamaan junioritoimintaan ja syrjäytymisen ehkäisyyn.

RoutaRatsu oy sponsoroi junioreille liput Helsinki International Horse showhun.

5. TAPAHTUMAT JA MUU TOIMINTA

Hubertuksen Facebook-sivu vahvistui entisestään ja VH-seuratoiminta-sivu on todettu erinomaisen toimivaksi kanavaksi tavoittaa jäsenistö. Sivulla on seuraajia lähes 800.

Garden Party 25.7.

Kirpputori 26.7.

Pidettiin pelastuslaitokselle koulutustilaisuus suureläinten pelastamisesta.

Avoimet ovet ja Eläinten viikon juhlistaminen 1.10. Yhteistyössä Vaasansudun Eläinsuojeluyhdistys ja Nordic Wildlife Care ry

Ole hellä hevosella – tapahtuma yhteistyössä Vaasanseudun eläinsuojeluyhdistyksen kanssa 5.10.

Halloween Horse Show järjestettiin 4.11.

Hubertuksen pikkujoulut vietettiin Ravintola Bock´s Cornerissa 25.11.

JouluShow 16.12.

Pidettiin perinteinen Jouluhartaus 23.12.

6. VARAINHANKINTA JA JÄSENET

Yhdistyksen varainhankintaa tarvitaan erityisesti tallin , maneesin, ulkoalueiden ja kenttien kunnossapitoon ja korjaamiseen.

Sponsori, joka haluaa pysytellä nimettömänä,   kustansi maneesin pohjan kunnostamisen.  Tällä rahalla saatiin lisää hiekkaa ja kumirouhetta. Kumirouhe lisätään vasta kesällä 2018.

Ratsastuskilpailuitamme tukivat lukuisat yritykset (mm.Knip, Tallisoppi, Minimani,Hööks, Agrimarket)ja vakituisina sponsoreina jatkoivat Lähitapiola ,Rinta-Joupin autoliike, Autokoulu Rönn , Borga, Andreas Knipin leipomo, K-Market Palosaari, Tallisoppi ja RoutaRatsu Oy .

Uutena sponsorina Mattokeisari Oy lahjoitti vuoden 2017 loimien pesut Hubertukselle.

Palkittiin seuraavat jäsenet:

Vuoden Komeetta Anni Sahlström

Vuoden hubertuslainen Liisa Lehesvuo

Vuoden hevonen Cristof

7. KUNNOSTUSTYÖT JA PERUSKORJAUS

Yhdistys huolehtii tallin, tarhojen, maneesin, ulkoalueiden ja kenttien kunnossapidosta ja korjaamisesta.

Talkoita pidettiin ahkerasti 7.6.,  25.7. , 3.8.,12.8.

Maneesin pohjaan lisättiin hiekkaa, pikkukentälle laitettiin kumirouhetta.

Aitauksia huollettiin.

Maalattiin pikkutalli

Juniorit maalasivat estekalustoa ja rakensivat kenttäkilpailuesteitä.

Tallissa tehtiin paljon pieniä kunnostustöitä tarpeen mukaan.

 

Vaasan Hubertus – Vasa Hubertus ry.
Toimintakertomus 2013

1. TARKOITUS JA HALLINTO

Vaasan Hubertus ry – Vasa Hubertus rf on ratsastusseura, jonka tarkoituksena kehittää ja edistää ratsastusurheilua ja –harrastusta sekä hevosmiestaitoa Vaasan seudulla. Yhdistyksen toiminnasta vastaa johtokunta, jonka muodostavat puheenjohtaja, kuusi varsinaista ja kolme varajäsentä. Johtokunnan jäsenistä nimetään vastuuhenkilöitä eri osa-alueille. Johtokunta voi myös nimetä toimikuntia johtokunnan ulkopuolelta erityisiä aihepiirejä varten. Johtokunta kokoontuu tarpeen vaatiessa. Yhdistyksen kokoukset pidetään sääntöjen määräämällä tavalla kahdesti vuodessa, kevätkokous huhtikuussa ja syyskokous marraskuussa.

Vuonna 2013 johtokuntaan kuuluivat puheenjohtaja Tiina Brandt, Milla Routamaa, Tina Granlund, Tarja Dalkvist, Sari Simelius, Caroline Granholm, Ulla Luoto, Gunilla Sjöblom, Mia Salonen ja Eeva Perkka. Jäseniä oli noin 200 henkilöä.

2. TALLI- JA RATSASTUSKOULUTOIMINTA

Leea Kaakisen vetämä LK Equine aloitti ratsastuskoulutoiminnan 1.9.2012. Leean ratsastuskoulussa on erittäin tasokkaat hevoset ja opetus tapahtuu pienryhmissä. LK Equinella on käytössään 4-5 karsinapaikkaa.

3. VALMENNUS- JA KILPAILUTOIMINTA

Vaasan Hubertus on ollut aktiivinen valmennuksen mahdollistaja, edistääkseen seuran jäsenten taitoja. Myös kilpailutoimintaa järjestetään mahdollisimman paljon, jos aktiivijäseniä kisatalkoisiin löytyy.
Paikallisia vaasalaisia valmentajia ovat mm. Minttu Liuko, Leea Kaakinen ja Helena Liukkonen. Valmentamassa Vaasan ulkopuolelta ovat käyneet kansallisesti menestyneitä ratsastajia ja kansainvälisiä kouluratsastustuomareita: Maria Colliander, Jeanne Högberg ,Helkky Pakarinen. Esteratsastuksessa valmentajana on toiminut Jari Sneck. Ohjas-ajoa opetti Leila Bergman.

Kilpailukaudella järjestettiin Power Cup alue-esteratsastuskilpailut, kansalliset koulukratsastuskilpailut ja alue-estemestaruuskilpailut. Vaasan Hubertus sai aluetapaamisessa paljon positiivista palautetta aktiivisesta roolistaan kisajärjestäjänä ja hyvin järjestetyistä kilpailuista.

Harjoitusestekilpailuja pidettiin lähes kuukausittain, samoin harjoituskoulukilpailuita. Näihin osallistui paljon ratsukoita ympäri Pohjanmaata.

Vaasan Hubertuksen ratsastajat menestyivät hyvin kisakaudella 2013. Menestyneimpiä ratsastajia olivat muun muassa Jannika Kolehmainen, Petra Kalamo, Minttu Liuko, Carina Kemppi ja Alexandra Nylund. Carina Kemppi-Heaven In Black voittivat nuorten hevosten kouluratsastuksen hallimestaruuden, Petra Kalamo-Valmont saivat esteratsastuksen aluemestaruuksissa pronssia ja Power Cupissa Siilinjärvellä hopeaa. Vaasan Hubertuksen kouluratsastusjoukkue (Tiina Brandt, Jenny Väyrynen, Petra Kalamo) sai hopeaa joukkueiden aluemestaruuksissa. Järjestettiin aluelupakoulutus.
Tuettiin valmentautumista tarjoamalla maneesi ja kenttä ilmaiseksi jäsenten käyttöön valmennusten yhteydessä.

4. JUNIORITOIMINTA

Vaasan Hubertus ry:llä on paljon juniorijäseniä, ja seuran tavoitteena on kehittää ja aktivoida junioritoimintaansa sekä kasvatuksellisuuteen tähtäävä toimintaa. Junioritoimintaan halutaan panostaa, sillä tallilla käy päivittäin useita lapsia ja nuoria. Haluamme, että hevosharrastus mielletään mukavana ja monipuolisena harrastusmahdollisuutena, johon jokaisella lapsella ja nuorella on mahdollisuus. Vaasan Hubertus ry haluaa tarjota seuransa junioreille ajanvietettä ratsastuksen lisäksi. Nuorisotoimintamme tavoitteena on olla monipuolista, kasvattavaa, erilaisia taitoja kehittävää sekä sosiaalisten suhteiden ja yhteisöllisyyden kehittämistä. Tavoitteenamme on myös edistää nuorten ja lasten henkistä ja fyysistä hyvinvointia. Juniorit kasvavat talliyhteisössämme luontevasti kaksikielisyyteen.

Junioreiden käyttöön otettiin ylläpitoa vastaan shetlanninponi Jörö. Juniorit järjestivät heppakerhoja ja kärryajelua.
Juniorit harjoittivat kanttiinitoimintaa, josta kertyneet varat saivat käyttää haluamaansa toimintaan.
Aktiivisesta junioritoiminnasta palkittiin Netta Langen, Juulia Dahlbo ja Jenna Dahlbo.

5. TAPAHTUMAT JA MUU TOIMINTA

Uudet kotisivut avattiin. Katarina Bengs-Westermarkin yritys HitThePapers teki Hubertukselle selkeät ja tyylikkäät sivut, jotka toimivat erinomaisesti myös mobiiliversiona.
Kotisuilla Hubertuksen tallielämästä ja hevosharrastajien arjesta blogaavat Anna-Karin Åkers, Tina Granlund ja Sofia Hongell.
Facebookissa Vaasan Hubertuksella on oma sivu , josta tällä hetkellä ”tykkää” 324 henkilöä ja tykkäyksien määrä lisääntyy tasaisesti. Hubertus toimii aktiivisesti sosiaalisessa mediassa.
Myös Hubertuksen seuratoiminnalle on tehty oma sivu ja tätä kautta info jäsenistölle liikkuu paljon paremmin kuin ennen.
Kesällä järjestettiin tallilla Garden Party, jossa nyyttikestiperiaatteella grillattiin, herkuteltiin ja nautittiin hyvästä seurasta.
Pikkujoulujuhla järjestettiin Ravintola Olympicissa ja osallistujia oli runsaasti. Tilaisuudessa palkittiin seuran hyvin menestyneitä ratsastajia.
Pidettiin Jouluhartaus tallillamme.
Kaksikielisyys näkyi toimintaamme rikastuttavana ja sitä pyritään vaalimaan jatkossakin.

6. VARAINHANKINTA JA JÄSENET

Yhdistyksen varainhankintaa tarvitaan erityisesti tallin , maneesin, ulkoalueiden ja kenttien kunnossapitoon ja korjaamiseen.
Ratsastuskilpailuitamme tukivat lukuisat yritykset ja vakituisina sponsoreina jatkoivat Rinta-Joupin autoliike, Salkari ja Autokoulu Rönn.
Hubertus-shop myy käytettyjä hevostarvikkeita, sekä Hubertus-tuotteita. Hubertus-shopia hoitaa Jaana Järvinen.
Lanseerattiin Talkoopassi, jota täyttämällä jäsenet saavat esim. mahdollisuuden osallistua ilmaiseksi pikkujoulujuhlaan ja/tai lahjakortin S-ryhmän kauppoihin.
Kisatapahtumien kahvilalla , kerhohuoneen siivoamisella ja heppakerhoa pitämällä juniorit saivat itselleen pääomaa toimintaansa varten.
Vaasan Hubertus palkitsi 24.11.2013 pikkujoulujuhlissa Ravintola Olympicissa hyvin menestyneitä seuran edustajia vuoden 2013 saavutuksista. Jannika Kolehmainen ,Minttu Liuko,Carina Kemppi palkittiin kouluratsastussaavutuksistaan, Petra Kalamo sekä koulu- että esteratsastussaavutuksistaan, Alexandra Nylund esteratsastuksessa.
Tulevaisuuden lupaus Isabella Sjölund sai kannustuspalkinnon hienosta menestyksestään esteratsastuksessa.
Vaasan Hubertuksen kouluratsastusjoukkue palkittiin joukkuehopea saavutuksestaan.
Joukkueessa kilpailivat Tiina Brandt-Wyclef Jones , Petra Kalamo-Valmont ja Jenny Väyrynen-Fonzie Eagle.
Aktiivisesta junioritoiminnasta palkittiin Netta Langen, Jenna Dahlbo ja Julia Dahlbo.

7. KUNNOSTUSTYÖT JA PERUSKORJAUS

Yhdistys huolehtii tallin, tarhojen, maneesin, ulkoalueiden ja kenttien kunnossapidosta ja korjaamisesta. Laukaalla tapahtuneen onnettomuuden jälkeen johtokunta teetti maaliskuussa 2013 perusteellisen maneesin kuntotarkastuksen. Edellinen tarkastus oli tehty 2011.
Vuoden 2013 perusteellisessa tarkastuksessa SS Teracon Oy:n asiantuntijat havaitsivat puutteita rakenteissa ja kantavuuslaskelmissa. Jatkoselvityksissä todettiin, että vanhan maneesin korjaus olisi ollut vaikeaa tai liki mahdotonta ja tullut kalliimmaksi kuin uuden rakentaminen, joten yhdistyksen kokous päätti rakennuttaa uuden maneesin.
Uusi maneesi tilattiin ruotsalaiselta Borga Plåt Ab:lta, joka on Ruotsissa rakentanut paljon maneeseja hyvin referenssein.
Syksyllä 2013 vanha maneesi purettiin ja maanrakennustyöt aloitettiin.
Media on ollut kiinnostunut Hubertuksen maneesiprojektista ja lehtijuttuja sekä uutispätkiä aiheesta on julkaistu alueen medioissa.
Tallin karsinat suurennettiin vastaamaan EU-säädöksiä.
Talkoita pidettiin ahkerasti. Niissä mm. kunnostettiin ja siistittiin piha-aluetta, maalattiin esteitä ja purettiin rakennelmia maneesityömaan edestä.