Toimintakertomukset

Vaasan Hubertus – Vasa Hubertus ry.
Toimintakertomus 2013

1. TARKOITUS JA HALLINTO

Vaasan Hubertus ry – Vasa Hubertus rf on ratsastusseura, jonka tarkoituksena kehittää ja edistää ratsastusurheilua ja –harrastusta sekä hevosmiestaitoa Vaasan seudulla. Yhdistyksen toiminnasta vastaa johtokunta, jonka muodostavat puheenjohtaja, kuusi varsinaista ja kolme varajäsentä. Johtokunnan jäsenistä nimetään vastuuhenkilöitä eri osa-alueille. Johtokunta voi myös nimetä toimikuntia johtokunnan ulkopuolelta erityisiä aihepiirejä varten. Johtokunta kokoontuu tarpeen vaatiessa. Yhdistyksen kokoukset pidetään sääntöjen määräämällä tavalla kahdesti vuodessa, kevätkokous huhtikuussa ja syyskokous marraskuussa.

Vuonna 2013 johtokuntaan kuuluivat puheenjohtaja Tiina Brandt, Milla Routamaa, Tina Granlund, Tarja Dalkvist, Sari Simelius, Caroline Granholm, Ulla Luoto, Gunilla Sjöblom, Mia Salonen ja Eeva Perkka. Jäseniä oli noin 200 henkilöä.

2. TALLI- JA RATSASTUSKOULUTOIMINTA

Leea Kaakisen vetämä LK Equine aloitti ratsastuskoulutoiminnan 1.9.2012. Leean ratsastuskoulussa on erittäin tasokkaat hevoset ja opetus tapahtuu pienryhmissä. LK Equinella on käytössään 4-5 karsinapaikkaa.

3. VALMENNUS- JA KILPAILUTOIMINTA

Vaasan Hubertus on ollut aktiivinen valmennuksen mahdollistaja, edistääkseen seuran jäsenten taitoja. Myös kilpailutoimintaa järjestetään mahdollisimman paljon, jos aktiivijäseniä kisatalkoisiin löytyy.
Paikallisia vaasalaisia valmentajia ovat mm. Minttu Liuko, Leea Kaakinen ja Helena Liukkonen. Valmentamassa Vaasan ulkopuolelta ovat käyneet kansallisesti menestyneitä ratsastajia ja kansainvälisiä kouluratsastustuomareita: Maria Colliander, Jeanne Högberg ,Helkky Pakarinen. Esteratsastuksessa valmentajana on toiminut Jari Sneck. Ohjas-ajoa opetti Leila Bergman.

Kilpailukaudella järjestettiin Power Cup alue-esteratsastuskilpailut, kansalliset koulukratsastuskilpailut ja alue-estemestaruuskilpailut. Vaasan Hubertus sai aluetapaamisessa paljon positiivista palautetta aktiivisesta roolistaan kisajärjestäjänä ja hyvin järjestetyistä kilpailuista.

Harjoitusestekilpailuja pidettiin lähes kuukausittain, samoin harjoituskoulukilpailuita. Näihin osallistui paljon ratsukoita ympäri Pohjanmaata.

Vaasan Hubertuksen ratsastajat menestyivät hyvin kisakaudella 2013. Menestyneimpiä ratsastajia olivat muun muassa Jannika Kolehmainen, Petra Kalamo, Minttu Liuko, Carina Kemppi ja Alexandra Nylund. Carina Kemppi-Heaven In Black voittivat nuorten hevosten kouluratsastuksen hallimestaruuden, Petra Kalamo-Valmont saivat esteratsastuksen aluemestaruuksissa pronssia ja Power Cupissa Siilinjärvellä hopeaa. Vaasan Hubertuksen kouluratsastusjoukkue (Tiina Brandt, Jenny Väyrynen, Petra Kalamo) sai hopeaa joukkueiden aluemestaruuksissa. Järjestettiin aluelupakoulutus.
Tuettiin valmentautumista tarjoamalla maneesi ja kenttä ilmaiseksi jäsenten käyttöön valmennusten yhteydessä.

4. JUNIORITOIMINTA

Vaasan Hubertus ry:llä on paljon juniorijäseniä, ja seuran tavoitteena on kehittää ja aktivoida junioritoimintaansa sekä kasvatuksellisuuteen tähtäävä toimintaa. Junioritoimintaan halutaan panostaa, sillä tallilla käy päivittäin useita lapsia ja nuoria. Haluamme, että hevosharrastus mielletään mukavana ja monipuolisena harrastusmahdollisuutena, johon jokaisella lapsella ja nuorella on mahdollisuus. Vaasan Hubertus ry haluaa tarjota seuransa junioreille ajanvietettä ratsastuksen lisäksi. Nuorisotoimintamme tavoitteena on olla monipuolista, kasvattavaa, erilaisia taitoja kehittävää sekä sosiaalisten suhteiden ja yhteisöllisyyden kehittämistä. Tavoitteenamme on myös edistää nuorten ja lasten henkistä ja fyysistä hyvinvointia. Juniorit kasvavat talliyhteisössämme luontevasti kaksikielisyyteen.

Junioreiden käyttöön otettiin ylläpitoa vastaan shetlanninponi Jörö. Juniorit järjestivät heppakerhoja ja kärryajelua.
Juniorit harjoittivat kanttiinitoimintaa, josta kertyneet varat saivat käyttää haluamaansa toimintaan.
Aktiivisesta junioritoiminnasta palkittiin Netta Langen, Juulia Dahlbo ja Jenna Dahlbo.

5. TAPAHTUMAT JA MUU TOIMINTA

Uudet kotisivut avattiin. Katarina Bengs-Westermarkin yritys HitThePapers teki Hubertukselle selkeät ja tyylikkäät sivut, jotka toimivat erinomaisesti myös mobiiliversiona.
Kotisuilla Hubertuksen tallielämästä ja hevosharrastajien arjesta blogaavat Anna-Karin Åkers, Tina Granlund ja Sofia Hongell.
Facebookissa Vaasan Hubertuksella on oma sivu , josta tällä hetkellä ”tykkää” 324 henkilöä ja tykkäyksien määrä lisääntyy tasaisesti. Hubertus toimii aktiivisesti sosiaalisessa mediassa.
Myös Hubertuksen seuratoiminnalle on tehty oma sivu ja tätä kautta info jäsenistölle liikkuu paljon paremmin kuin ennen.
Kesällä järjestettiin tallilla Garden Party, jossa nyyttikestiperiaatteella grillattiin, herkuteltiin ja nautittiin hyvästä seurasta.
Pikkujoulujuhla järjestettiin Ravintola Olympicissa ja osallistujia oli runsaasti. Tilaisuudessa palkittiin seuran hyvin menestyneitä ratsastajia.
Pidettiin Jouluhartaus tallillamme.
Kaksikielisyys näkyi toimintaamme rikastuttavana ja sitä pyritään vaalimaan jatkossakin.

6. VARAINHANKINTA JA JÄSENET

Yhdistyksen varainhankintaa tarvitaan erityisesti tallin , maneesin, ulkoalueiden ja kenttien kunnossapitoon ja korjaamiseen.
Ratsastuskilpailuitamme tukivat lukuisat yritykset ja vakituisina sponsoreina jatkoivat Rinta-Joupin autoliike, Salkari ja Autokoulu Rönn.
Hubertus-shop myy käytettyjä hevostarvikkeita, sekä Hubertus-tuotteita. Hubertus-shopia hoitaa Jaana Järvinen.
Lanseerattiin Talkoopassi, jota täyttämällä jäsenet saavat esim. mahdollisuuden osallistua ilmaiseksi pikkujoulujuhlaan ja/tai lahjakortin S-ryhmän kauppoihin.
Kisatapahtumien kahvilalla , kerhohuoneen siivoamisella ja heppakerhoa pitämällä juniorit saivat itselleen pääomaa toimintaansa varten.
Vaasan Hubertus palkitsi 24.11.2013 pikkujoulujuhlissa Ravintola Olympicissa hyvin menestyneitä seuran edustajia vuoden 2013 saavutuksista. Jannika Kolehmainen ,Minttu Liuko,Carina Kemppi palkittiin kouluratsastussaavutuksistaan, Petra Kalamo sekä koulu- että esteratsastussaavutuksistaan, Alexandra Nylund esteratsastuksessa.
Tulevaisuuden lupaus Isabella Sjölund sai kannustuspalkinnon hienosta menestyksestään esteratsastuksessa.
Vaasan Hubertuksen kouluratsastusjoukkue palkittiin joukkuehopea saavutuksestaan.
Joukkueessa kilpailivat Tiina Brandt-Wyclef Jones , Petra Kalamo-Valmont ja Jenny Väyrynen-Fonzie Eagle.
Aktiivisesta junioritoiminnasta palkittiin Netta Langen, Jenna Dahlbo ja Julia Dahlbo.

7. KUNNOSTUSTYÖT JA PERUSKORJAUS

Yhdistys huolehtii tallin, tarhojen, maneesin, ulkoalueiden ja kenttien kunnossapidosta ja korjaamisesta. Laukaalla tapahtuneen onnettomuuden jälkeen johtokunta teetti maaliskuussa 2013 perusteellisen maneesin kuntotarkastuksen. Edellinen tarkastus oli tehty 2011.
Vuoden 2013 perusteellisessa tarkastuksessa SS Teracon Oy:n asiantuntijat havaitsivat puutteita rakenteissa ja kantavuuslaskelmissa. Jatkoselvityksissä todettiin, että vanhan maneesin korjaus olisi ollut vaikeaa tai liki mahdotonta ja tullut kalliimmaksi kuin uuden rakentaminen, joten yhdistyksen kokous päätti rakennuttaa uuden maneesin.
Uusi maneesi tilattiin ruotsalaiselta Borga Plåt Ab:lta, joka on Ruotsissa rakentanut paljon maneeseja hyvin referenssein.
Syksyllä 2013 vanha maneesi purettiin ja maanrakennustyöt aloitettiin.
Media on ollut kiinnostunut Hubertuksen maneesiprojektista ja lehtijuttuja sekä uutispätkiä aiheesta on julkaistu alueen medioissa.
Tallin karsinat suurennettiin vastaamaan EU-säädöksiä.
Talkoita pidettiin ahkerasti. Niissä mm. kunnostettiin ja siistittiin piha-aluetta, maalattiin esteitä ja purettiin rakennelmia maneesityömaan edestä.